:: zoricakusmuk.info ::

Panel diskusija u organizaciji RSS izazvala ogromnu posjetu Bijeljinaca

VULIN: Bez uspješne RS nema ni uspješne BiHMinistri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije Dragan Lukač i Aleksandar Vulin, Slaven Ristić, politokolog i vlasnik TRB Kompanije, izrazili su nadu i očekivanje da trenutna situacija u vezi ukrajinske krize neće ugroziti mir i stabilnost RS i Srbije.
Oni su večeras učestvovali na panel diskusiji (RE)KONSTRUKCIJA na kojoj su učesnici iznijeli stavove u vezi aktualnih geostrateških dešavanja u svijetu i refleksiji na region.
Ministar Lukač izjavio je su najvažniji mir i stabilnost, ističući da RS nema druge alternative.
Ministar Vulin istakao je da bez uspješne RS nema ni uspješne Srbije, naglašavajući da Srbi imaju pravo da brinu jedni o drugima gdje god žive.
Prema njegovim riječima, u slučaju da u skorije vrijeme ne dođe do stabilizacije situacije u Ukrajini, to bi moglo da izazove ekonomsku krizu, političke tenzije i posljedice.
“Ipak, nadam se da do toga neće doći”, izjavio je Vulin.
Politikolog Slaven Ristić, koji je vlasnik Kompanije TRB poznate po čuvenim despotima, izrazio je zahvalnost svim učesnicima diskusije.
Prema njegovim riječima, i ova panel diskusija je organizovana sa ciljem dobre saradnje Kompanije TRB sa policijskim agencijama.
Panel diskusija održana je u organizaciji Republičke stranke Srpske (RSS), a izazvala je ogromno interesovanje građana i političara, a za sve, na žalost, nije bilo mjesta jer je sala bijeljinskog Centra za kulturu bila premala da primi sve.
Mladen Petrović, predsjednik RSS, zahvalio je svima na dolasku, ističući da je vrlo bitno jedinstvo Srbije i RS.
“Mi smo jedno i nadam se da će tako i ostati”, naglasio je Petrović.

 

online