Njemački proizvođač automobila ipak propada :: zoricakusmuk.info ::

Njemački proizvođač automobila ipak propada


Proizvođač električnih automobila Next.e.Go Mobile mora da prekine rad nakon bankrota.

Na proljeće je još uvijek bilo nade da će se pronaći investitori kako bi kompanija mogla da nastavi sa proizvodnjom, ali sada je jasno da je proizvođač električnih automobila Next.e.Go Mobile na ivici zatvaranja i prestao je s poslovanjem.

Portparol kompanije potvrdio je ovo za njemačke medije, prenosi "Fenix-Magazin". Oko 200 preostalih radnika biće otpušteno. Stečajni upravnik naime sada mora da pokrene unovčenje osnovne imovine preduzeća kako bi namirio povjerioce ako je to moguće.

Proizvođač električnih automobila osnovan je 2015. godine. Ideja je bila da s prvim modelom, e.Go Life, ponudi pristupačnu alternativu skupim električnim automobilima poput Tesle. Vozilo se serijski proizvodilo od 2019. do 2022. godine.

Međutim, kompanija je uspjela da proda samo oko 1.350 vozila do svog drugog bankrota u martu 2024. godine. Kompanija je kroz prvi bankrot prošla 2020. godine, kada su se nade polagale u e.Go Life nasljednika e.wave X, za koji je navodno već stiglo 11.000 prenarudžbina. Ali kašnjenja u EU odobrenju očigledno su dovela do finansijskih problema i drugog bankrota. Sada od ambicioznih ciljeva mlade kompanije neće biti ništa, prenosi "b92".

B92

 

online