Avion morao da se vrati na aerodrom zbog zapušenog toaleta :: zoricakusmuk.info ::

Avion morao da se vrati na aerodrom zbog zapušenog toaleta


​Boing 777 američke avio-kompanije „Junajted erlajns“ na letu iz Frankfurta u Njemačkoj ka San Francisku morao je da se vrati u Frankfurt nakon što se jedan od toaleta u avionu zapušio.

 Oko dva sata poslije polijetanja iz Frankfurta u petak, Junajtedov Boing je morao da se vrati na aerodrom u tom gradu nakon što se toalet zapušio i počeo da se izliva po putničkoj kabini, prenio je danas „San Francisko kronikl“.

Portparol kompanije rekao je da je incident povezan sa „problemima u održavanju“ jednog od toaleta u avionu.

Putnici su smješteni u nekoliko hotela u Frankfurtu i narednog dana su drugim avionima odletjeli do željenih destinacija, prenosi Tanjug.

List „San Francisko kronikl“ navodi da je ovo još jedan u nizu incidenata u kojima su učestvovali avioni Junajteda, podsjećajući da u četvrtak avion na letu iz San Franciska ka Parizu morao da prinudno sleti u Denver zbog problema sa motorom.

U još jednom nedavnom incidentu je ptica udarila u pilotski prozor pa je avion na letu ka Denveru iz San Franciska morao da se vrati na aerodrom nedugo nakon polijetanja.

Prošle nedjelje je rukovodstvo Junajteda obavijestilo svoje zaposlene da će američka Federalna administracija za avijaciju (FAA) pojačano nadgledati i kontrolisati kompaniju.

„San Francisko konikl“ piše i da je sindikat pilota Junajteda objelodanio poruku koju je navodno primio od rukovodstva kompanije, a u kojoj se od pilota traži da počnu da planiraju dobrovoljno neplaćeno odsustvo počev od maja mjeseca pa sve do jeseni zbog kašnjenja u isporuci novih letjelica.

Nezavisne

 

online