U Rusiji nacionalni dan žalosti :: zoricakusmuk.info ::

U Rusiji nacionalni dan žalosti


U Rusiji je danas dan žalosti nakon masovnog terorističkog napada islamista nedaleko od Moskve u kome su poginule 133 osobe, a više od 150 ranjeno.

Širom zemlje zastave su spuštene na pola koplja nakon napada u koncertnoj dvorani u gradu Krasnogorsk, za koji je odgovornost preuzela "Islamska država".

Na desetine ljudi je ubijeno iz automatskog oružja na rok koncertu u najsmrtonosnijem napadu u Rusiji u posljednje dvije decenije.

Predsjednik Vladimir Putin proglasio je nacionalni dan žalosti nakon što je obećao da će pronaći i kazniti sve one koji stoje iza napada.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je jutros da su u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani nedaleko od Moskve povrijeđene 152 osobe, među njima petoro djece.

U bolnice je prebačeno 114 ljudi.

"Kao rezultat terorističkog napada, ukupno je pogođeno 285 lica, od toga osmoro djece", navodi se u saopštenju i dodaje da je od toga broja 133 poginulo, među njima troje djece.

Spasilačke ekipe i danas raščišćavaju ruševine. Do sada je očišćeno 91 kubni metar ruševina. Tokom noći na licu mjesta radila je teška mašinerija, navodi TASS. 

Tanjug

 

online