Dodik: Snažno osuđujemo teroristički napad u Moskvi :: zoricakusmuk.info ::

Dodik: Snažno osuđujemo teroristički napad u Moskvi


Republika Srpska snažno osuđuje teroristički napad koji se večeras dogodio u Moskvi u kojem su stradale desetine nevinih ljudi, rekao je predsjednik Republike Milorad Dodik.

"Izražavam najdublje saučešće porodicama stradalih, predsjedniku Vladimiru Putinu i narodu Rusije", naveo je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Prema njegovim riječima, "ovakvi napadi su opomena svima da se nikad ne odustane od borbe protiv terorista, koji su zajednički neprijatelj civilizovanog svijeta".

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom terorističkog napada u Moskvi, naglasivši da najsnažnije osuđuje ovaj akt nemilosrdnog nasilja koje nema opravdanje.

"Duboko me potresla vijest o bezumnom terorističkom napadu u koncertnoj dvorani u Moskvi u kojem je stradao veliki broj nedužnih građana, a mnogobrojni teško povrijeđeni", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će svi odgovorni za ovaj gnusni napad biti privedeni licu pravde.

"U ovim teškim trenucima za ruski narod, upućujem izraze dubokog saučešća. Molimo Vas da izraze saosjećanja i podrške prenesete porodicama stradalih i povrijeđenih", navodi se u telegramu saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ruska Federalna služba bezbjednosti saopštila je da je u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu, prema preliminarnim podacima, ubijeno 40 ljudi, a povrijeđeno više od 100.

Nezavisne

 

online