Detalji užasa u Beču: Državljani Srbije među osumnjičenima za polno zlostavljanje djevojčice (12) :: zoricakusmuk.info ::

Detalji užasa u Beču: Državljani Srbije među osumnjičenima za polno zlostavljanje djevojčice (12)


Austrijska policija saopštila je danas da je pokrenula istragu protiv 17 ljudi, mahom maloljetnika, od kojih su neki državljani Srbije, zbog sumnje u seksualno zlostavljanje 12-godišnje djevojčice tokom nekoliko mjeseci.

Dvanaestoro osumnjičenih su maloljetnici stariji od 14 godina, jedna osoba ima 19 godina, dvoje su mlađi od 14 godine i nisu krivično odgovorni u Austriji, dok je identitet još dvoje osumnjičenih nepoznat, rekao je Florijan Finda, zvaničnik austrijske policije.

Među osumnjičenima da su državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije, prenosi "AP".

Oni su osumnjičeni za ozbiljno seksualno zlostavljanje maloljetnog lica i pornografsko prikazivanje maloljetne osobe, precizirao je Finda.

Sumnja se da se zlostavljanje događalo u periodu od februara do juna 2023. godine u garažama, stanovima osumnjičenih i na drugim lokacijama u Beču, kao i da je u jednom slučaju korišteno nasilje, a da je u ostalim žrtva verbalno bila primorana na seksualni odnos, rekli su istražitelji.

Žrtva i njena majka su prijavile slučaj vlastima u oktobru, navodi "AP".

Poslije opsežnih istraga, u četvrtak je saslušano 13 osumnjičenih starih 14 godina ili više, neki su priznali djela, drugi odbacili, a jedan je uhapšen zbog opiranja policiji.

Istražitelji još ispituju materijal s njihovim mobilnih telefona, prenosi "Telegraf".

Telegraf

 

online