Drama na aerodromu u Frankfurtu, avion pretrpio udar :: zoricakusmuk.info ::

Drama na aerodromu u Frankfurtu, avion pretrpio udar


Vozilo za ketering vazduhoplovne kompanije Kondor zabio se u avion Lufthanse na pisti na aerdoromu Frankfurtu. Ono što se čini čudnim nikako nije rijetkost.

Portal za vazduhoplovne vijesti "Aerotelegraph" prvi je izvijestio o incidentu koji se dogodio u subotu ujutro. Prema izvještaju, avion Lufthanse iz Dizeldorfa je neposredno prije nezgode sletio na aerodrom dok je drugi avion bio na platformi nešto poslije 07.00 sati ujutro.

Ali tada je silovit prasak potresao posadu aviona.

Kako se ispostavilo, u avion se zabio ugostiteljski kamion konkurentske vazdušne kompanije Kondor.

Fotografije kojima raspolaže "Aerotelegraph" takođe pokazuju silinu posljedice sudara. Na avionu su se mogle vidjeti jasne pukotine. Osim toga, dijelovi ugostiteljskog vozila zabili se u letjelicu.

Osim znatne materijalne štete, koja se nakon tako kratkog vremena još nije mogla precizirati, avion Lufthanse vjerovatno će neko vrijeme biti van saobraćaja.

Kako je došlo do sudara? Kako je rekao potparol aerodroma, za to je kriva "neopreznost tokom vožnje", vjerovatno okolnost koja se može izbjeći.

Ovakve nezgode nisu neuobičajne na aerodromu u ovoj metropoli. Prošlog septembra kopneno vozilo udarilo je u drugi avion Lufthanse. Istog mjeseca još jedno vozilo sudarilo se s potpuno novim Kondorom A330 Neo.

Jedina pozitivna stvar u generalno izuzetno neugodnom i skupom incidentu u frankfurtskom aerodromu, je bila ta da, prema informacijama, u trenutku sudara u avionu nije bilo putnika kao ni povređenih, prenosi "Fenix-Magazin".

Nezavisne

 

online