Slijepi putnik preživio let iz Alžira u Pariz :: zoricakusmuk.info ::

Slijepi putnik preživio let iz Alžira u Pariz


Slijepi putnik na letu iz Alžira za Francusku prebačen je na intenzivnu njegu nakon što je pronađen u podvozju aviona koji je letio na liniji za Pariz, saopštile su francuske vlasti.
 
Kako prenosi BBC, osoblje je pronašlo čovjeka u odjeljku za stajni trap nakon što je letio dva i po sata od Orana do pariškog aerodroma Orly.

Izvor iz aerodroma rekao je da je putnik patio od teške hipotermije kada je pronađen. Nije nosio nikakav lični dokument, rekli su tužioci, pa je njegova dob nejasna. Po nekim francuskim izvještajima, vjeruje se da je star između 20 i 30 godina, dok drugi kažu da ima samo 15 godina.
 
Nije prvi ovakav slučaj
 
Prevezen je u bolnicu Henri-Mondor u Creteilu, saopštilo je lokalno tužilaštvo. Postoje ozbiljni rizici povezani s pokušajem putovanja u podvozju aviona. Tokom leta temperature mogu pasti i do -63 stepena Celzijusa, što dovodi do hipotermije. Nedostatak kiseonika takođe predstavlja smrtonosnu opasnost.
 
Godine 2019. osumnjičeni slijepi putnik pronađen je mrtav na krovu kuće u Londonu nakon što je pao sa stajnog trapa aviona koji je iz Kenije letio u aerodrom Heathrow. Još jedan slijepi putnik pronađen je živ u dijelu točkova aviona koji je sletio u amsterdamski aerodrom Schiphol iz Južne Afrike 2022. godine, prenosi Index.

Nezavisne

 

online