U Moskvi ukinut režim kontraterorističke operacije :: zoricakusmuk.info ::

U Moskvi ukinut režim kontraterorističke operacije


U Moskvi, Podmoskovlju i Voronješkoj oblasti ukinut je režim kontraterorističke operacije, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet.

Kako se navodi, zbog odsustva prijetnji po život, zdravlje, imovinu i druge zakonom zaštićene interese ljudi odlučeno je da se na teritoriji Moskve i Moskovske oblasti ukine režim KTO od 09:00 po moskovskom vremenu 26. juna 2023. godine.

Da bi se spriječili mogući teroristički napadi na teritoriji Moskve, Moskovske i Voronješke oblasti, u subotu je uveden režim protivterorističke operacije.

Tokom noći 24. juna u Rostovu na Donu snage "Vagnera" zauzele su štab Južnog vojnog okruga, nakon izjave Evgenija Prigožina da je ruska avijacija izvela napade na kampove te vojne grupe. Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbjednosti Rusije su te navode demantovali.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je dejstva "vagnerovaca" nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak zbog organizovanja oružane pobune.

Kasnije je pres-služba predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je on pregovarao s Prigožinom, koji je prihvatio njegov prijedlog da obustavi kretanje "Vagnera" na teritoriji Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u subotu uveče saopštio da će Prigožin otputovati u Belorusiju, a da će krivični postupak protiv njega biti obustavljen.

Sputnik


 

online