Američka obalska straža: Tijela vjerovatno nikad neće biti pronađena :: zoricakusmuk.info ::

Američka obalska straža: Tijela vjerovatno nikad neće biti pronađena


Kontraadmiral američke obalske straže DŽon Mauger, jedan od ljudi koji su bili zaduženi za misiju spasavanja nestale podmornice "Titan", izjavio je danas da tijela petorice putnika u podmornici možda nikada neće biti pronađena.

Obalska straža SAD potvrdila je sinoć da su nastradali svi članovi posade "Titana".

"To je nevjerovatno nemilosrdno okruženje tamo dole na morskom dnu i krhotine se podudaraju sa posljedicama katastrofalne implozije. Nastavićemo da pretražujemo, ali nemam odgovor za mogućnosti u budućnosti", rekao je Mauger.

Britanski ministar spoljnih poslova DŽejms Kleverli rekao je da vlada pruža podršku porodicama britanskih državljana koji su poginuli u ovoj ekspediciji, prenosi list "Telegraf".

Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je saučešće porodici pakistanskog preduzetnika Šahzade Davuda i njegovog sina Sulejmana, koji su bili u podmornici.

Podmornica kompanije "Oušngejt ekspedišns" nestala je 18. juna tokom ekspedicije do olupine "Titanika" u oblasti oko 1.500 kilometara istočno od Kejp Koda u sjevernom Atlantiku, na dubini od približno četiri kilometra. Akcija spasavanja trajala je od 19. juna.

Nezavisne

 

online