Banjalučke ulice pod vodom :: zoricakusmuk.info ::

Banjalučke ulice pod vodom


Nakon što je Banjaluku pogodilo snažno nevrijeme praćeno ledom i kišom ulice u gradu ostale su pod vodom, a u nekima je voda dostigla skoro pola metra.

Naime, prema riječima naših čitalaca vozila se jedva kreću po ulicama, jer šahtovi nisu u stanju da prime toliku količinu vode.

Kako navode, saobraćaj na zapadnom tranzitu saobraćaj je obustavljen. Trenutno ne radi semafor kod "Emporiuma", a na raskrsnici između ovog tržnog centra i tranzita vlada saoraćajni kolaps.

Takođe, u mjestu Radinjača, na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor vjetar je tokom nevremena podigao krov, čiji su dijelovi završili na putu.

Olujno nevrijeme ostavilo je posljedice i  u prostorjima Narodno i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

"Konačno moramo da shvatimo da je situacija alarmantna te da su Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske neophodne nove elektro instalacije, krov i odvodi", navode oni, dodajući da angažovanjem svih bibliotekara nijedna knjiga nije stradala.

Kako navode naši čitaoci, u jednoj od podzemnih garaža u Banjaluci voda se izlila, a na snimku koju smo dobili vidi se kako voda izbija iz šahta.

Nezavisne

 

online