„Besmrtni puk“ prošao ulicama najvećeg grada Srpske :: zoricakusmuk.info ::

„Besmrtni puk“ prošao ulicama najvećeg grada Srpske


Povodom obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, centrom najvećeg grada Republike Srpske tradicionalno je prošao marš „Besmrtnog puka“, nakon čega su položeni vijenci i cvijeće na Spomenik palim borcima NOR-a na Trgu palih boraca.
 
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković bio je učesnik marša koji se kretao od Parka „Petar Kočić“ do Trga palih boraca, gdje je položio cvijeće na Spomenik palim borcima NOR-a, poručio je kako je mir najveći poklon koji možemo ostaviti budućim generacijama.
 
- Danas smo u Banjaluci obilježili 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom. Naš grad i naš narod dali su nemjerljiv doprinos, ali i velike žrtve da se zlo zvano fašizam pobijedi. U 20. vijeku stradalo je 2.5 miliona Srba, a kao “nagradu” taj isti svijet koji smo spašavali pokreće protiv nas sramnu rezoluciju kako bi nas etiketirao kao genocidan narod – kazao je Stanivuković.
 
Marš "Besmrtnog puka" organizuje Narodno patriotsko udruženje "Besmrtni puk Srpske" u saradnji sa Odborom Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Glas Srpske

 

online