Cvijanović sa delegacijom Bjelorusije: Jačati saradnju u svim oblastima :: zoricakusmuk.info ::

Cvijanović sa delegacijom Bjelorusije: Jačati saradnju u svim oblastima


Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Banjaluci sa delegacijom Republike Bjelorusije, koju je predvodio ministar industrije Aleksandar Rogožnik.
 
Na sastanku je konstatovano da bilateralni odnosi dvije strane nisu opterećeni otvorenim pitanjima, te da to predstavlja dobar temelj za jačanje saradnje u svim oblastima koje su od obostranog interesa. 
 
U tom kontekstu, posebno je ukazano na važnost daljeg unapređenja prijateljskih veza Bjelorusije i Republike Srpske, zasnovanih na političkom razumijevanju i veoma dobroj institucionalnoj saradnji koja se uspješno razvija i na najvišem nivou. 
 
Razgovarano je i o daljoj konkretizaciji saradnje, kako u oblasti privrede i poljoprivrede, tako i u drugim sektorima, poput turizma, kulture i sporta. 
 
Tokom sastanka, sagovornici su ocijenili veoma značajnim Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede koji su danas potpisali ministar Rogožnik i resorni ministar u Vladi Republike Srpske Savo Minić, prenosi Atv.
 
Ovom prilikom, srpski član Predsjedništva BiH upoznala je sagovornika i o aktuelnim političkim temama u BiH, ukazavši na neophodnost dosljednog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavne pozicije svih naroda, kao i različitih nivoa vlasti u BiH.

Glas Srpske

 

online