Pokret za Bijeljinu na Veliki petak poslao poruku sugrađanima :: zoricakusmuk.info ::

Pokret za Bijeljinu na Veliki petak poslao poruku sugrađanima


U susret najradosnijem danu Hristovom vaskrsenju, Pokret za Bijeljinu je 3. godinu za redom organizovao podjelu vaskršnjih jaja i prigodnih poklona sugrađanima.
Veliki petak je dan stradanja Isusa Hrista i njegovog raspeća na krstu na Golgoti, nakon kojeg slijedi radost Vaskrsa i pobjede života nad smrću.
“Kako su obojena jaja su simbol Vaskrsenja i pobjede života nad smrću, tako i svi mi trebamo da se borimo za bolje sutra svih nas. Kako nakon najtužnijeg dana, dolazi najradosniji dan u godini Vaskrs, tako i mi sa vjerom u sopstvene snage i mogućnosti, svojim radom i trudom možemo graditi bolju Bijeljinu i Semberiju“, rekao je Milenko Mitrović, predsjednik Pokreta za Bijeljinu.
Cilj djelovanja Pokreta za Bijeljinu je, kako je naglasio Mitrović, da bude politička organizacija koja će pokrenuti i okupiti sve kojima je u srcu razvijeno selo i uređen grad, da svako može pokrenuti aktivnost ili dati lični doprinos u stvaranju boljih uslova za život svih.
Aktiv žena Pokreta za Bijeljinu učestvovao je u pripremi i podjeli simboličnih poklona.
„Pokret je pokazao da sve značajne datume provodi i obilježava sa svojim sugrađanima. Danas smo se okupili i organizovali da podjelom simbola života, bojenih i šaranih jaja, učestvujemo u nagovještju obnove radosti koja dolazi.
Svaki dan smo uz naše sugrađane, bilo da je to u gradu ili selu. Svim vjernicima čestitam predstojeće vaskršnje praznike: Hristos vaskrse, vaistinu Vaskrse“, rekla je Jelena Mitrović Ristanović, predsjednica Aktiva žena Pokreta za Bijeljinu.

 

online