Dodik: Ruse i Srbe ujedinjuju vjera i očuvanje identiteta :: zoricakusmuk.info ::

Dodik: Ruse i Srbe ujedinjuju vjera i očuvanje identiteta


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Ruse i Srbe ujedinjuju vjera i očuvanje identiteta, te istakao da će Srbi uvijek biti na strani Rusije i da Zapad ne može da promijeni tu poziciju.

"Srbi i Rusi su bliski jedni drugima zahvaljujući pravoslavnoj vjeri, kao i očuvanju sopstvenog identiteta", rekao je Dodik za dokumentarni film "Beograd" koji je snimio generalni direktor TASS-a Andrej Kondrašov za Televiziju "Rusija jedan" povodom 25 godina od NATO agresije na SRJ.

On je istakao da je uvjeren da pravoslavna vjera kao osnova formira čak i genetski kod srpskog i ruskog naroda.

"U pravoslavlju smo uvijek nalazili razlog za ponovno vraćanje svom identitetu, odnosno njegovom očuvanju. Mi se nismo odricali svoje vjere, svog jezika, pisma, karaktera, suštine u prvom redu. Kada sve to izgubite, onda će drugima biti lako sa vama", rekao je Dodik.

On je ukazao na to da se istorija sa Srbima, a u značajnoj mjeri i sa Rusima, bukvalno igrala.

"Pred nama su uvijek bili izazovi i nikada nismo imali sreće da nas drugi ostave na miru", istakao je Dodik.

On je ponovio da će Srbi uvijek biti na strani Rusije i da Zapad ne može da promijeni njihovu poziciju.

"Rusija može čak i da pogriješi, da napravi nešto što nije u redu, ali Srbi će uvijek biti na njenoj strani", poručio je Dodik.

Svjetska premijera dokumentarnog filma "Beograd" biće održana večeras u Ruskom domu, tačno 25 godina nakon što su prve bombe agresora pale na srpsko tlo.

Nezavisne

 

online