Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o samostalnim preduzetnicima koji će dalje biti upućen u skupštinsku proceduru :: zoricakusmuk.info ::

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o samostalnim preduzetnicima koji će dalje biti upućen u skupštinsku proceduru


Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o samostalnim preduzetnicima koji će dalje biti upućen u skupštinsku proceduru.
Cilj donošenja ovog zakona je razvoj i unapređivanje poslovanja samostalnih preduzetnika, zaštita starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti te njihova bolja vidljivost u privredi Republike Srpske. Zakonom se uređuju: poslovna obilježja preduzetnika, postupak registracije preduzetnika, organizovanje preduzetnika i nadzor.
Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava u iznosu od 13.190.234,25 KM, za period 01.01 – 31.12.2023. godine, kako bi se realizovala podrška razvoju privrede i poboljšanja efikasnosti poslovanja i uvođenja novih tehnologija, putem dodjele podsticaja, a u skladu sa finansijskim planovima potrošnje za navedeni period.
Takođe, Vlade je donijela i Odluku o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava u iznosu od 1.410.000,00 KM za period 01.01 – 31.12.2023. godine, za realizaciju subvencija putem podsticaja za povećanje plate radnika, a u skladu sa finansijskim planovima potrošnje za navedeni period.
Vlada Srpske donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava u iznosu od 380.000,00 KM za period 01.01 – 31.12.2023. godine, za realizaciju provođenja Strategije razvoja MSP, preduzetništva i uspostavljanja poslovnih zona, putem dodjele podsticaja za digitalnu transformaciju, tehnološku inovaciju i očuvanje starih zanata, a u skladu sa finansijskim planovima potrošnje za navedeni period.
Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava u iznosu od 72.000,00 KM za period 01.01 – 31.12.2023. godine, kako bi se realizovala podrška učešću i organizaciji sajmova i manifestacija u svrhu razvoja privrede i preduzetništva, putem dodjele podsticaja, a u skladu sa finansijskim planovima potrošnje za navedeni period.

 

online