Predmet protiv Dejana Ljubojevića za svirepo ubistvo Aleksandra Vukovića sa devet uboda nožem trenutno u Vrhovnom sudu RS :: zoricakusmuk.info ::

Predmet protiv Dejana Ljubojevića za svirepo ubistvo Aleksandra Vukovića sa devet uboda nožem trenutno u Vrhovnom sudu RS


Okružni sud Bijeljina donio je nepravosnažnu presudu 25.07.2023. godine kojom se Dejan Ljubojević oglašava krivim i osuđuje na kaznu zatvora od 11 godina i 6 mjeseci za krivično djelo ubistvo Aleksandra Vukovića.
Ovo ubistvo je najsvirepije posljednjih godina na području Bijeljine, jer je Ljubojević Vukovića lišio života sa čak devet uboda nožem u semberskom selu Međaši.
Kako je potvrđeno pismeno na upit portala zoricakusmuk.info iz Okružnog suda Bijeljina, ovaj predmet trenutno se nalazi na odlučivanju po žalbama u Vrhovnom sudu RS.
Podsjećamo da je, kako je saopštilo OJT Bijeljina, sudija za predhodno saslušanje Okružnog suda u Bijeljini potvrdio 31.12.2021. godine optužnicu OJT Bijeljina protiv Dejana Ljubojević zv.”Ljuboja” , rođen 02.06.1998. godine u Bijeljini, nastanjen u naselju Dvorovi , zbog krivičnog djela - Ubistvo - iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika RS.
Što je:
Dana 06.10.2021. godine oko 02,10 časova u mjestu Međaši, grad Bijeljina, ispred prodavnice „Braća Lazić“, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, usljed afektivno-inpulsivnog stanja u kome se nalazio, svjestan svoga djela čije je izvršenje htio, zbog međusobnih nesuglasica, u namjeri da liši života Vuković Aleksandra iz Bijeljine, prišao mu i nožem koji je ponio sa sobom držeći nož u desnoj ruci zadao mu više uboda.
Tada je Vuković Aleksandar zadobio tri probodne rane u predjelu lijevog gornjeg ekstremiteta, jednu ubodnu ranu u predjelu lijeve strane vrata, jednu ubodnu ranu u predjelu lijevog ramena, tri ubodne rane u predjelu grudnog koša i jednu ubodnu ranu u predjelu trbuha, te je utvrđeno da je njegova smrt nasilna, ubilačkog porijekla i da je nastupila usljed masivnog spoljašnjeg i unutrašnjeg krvarenja sa posljedičnim iskrvarenjem, čime je počinio krivično djelo - Ubistvo - iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika RS.
Kako saznajemo, Ljubojević je trenutno u pritvoru KPZ Foča, gdje je prebačen iz KPZ Bijeljina.
(Na objavljenoj fotografiji je ubijeni Aleksandar Aco Vuković)

 

online