Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo još ćuti o predmetu nasilja nad Milicom Blagojević od strane njenog supruga Milana Blagojevića (i to pred njihovim dvogodišnjim sinom), a ovaj predmet je iz OJT Bijeljina prebačen u OJT Istočno Sarajevo, jer je Milan Blagojević sin Olge Pantić, glavne okružne tužiteljice OJT Bijeljini! :: zoricakusmuk.info ::

Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo još ćuti o predmetu nasilja nad Milicom Blagojević od strane njenog supruga Milana Blagojevića (i to pred njihovim dvogodišnjim sinom), a ovaj predmet je iz OJT Bijeljina prebačen u OJT Istočno Sarajevo, jer je Milan Blagojević sin Olge Pantić, glavne okružne tužiteljice OJT Bijeljini!


Upit o ovom predmetu smo OJT Istočno Sarajevo poslali 27. januara, ali odgovor još nismo dobili.
Upit OJT Istočno Sarajevo prenosim u cjelosti:
Obraćam se sa zahtjevom da mi, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, a radi javnog interesa, saopštite u kojoj je fazi predmet, kako mi je zvanično saopšteno iz Republičkog tužilaštva da je izvještaj u vezi ovog predmeta prebačen iz OJT Bijeljina u OJT Bijeljina, u vezi izvještaja Policijske stanice 1 Bijeljina o događaju od 06.02.2023. godine u vezi krivičnog djela nasilja nad Milicom Blagojević od strane njenog supruga Milana Blagojevića i to pred njihovim maloljetnim djetetom.
Ističem da je izvještaj Policijske stanice 1 OJT Bijeljina podnesen deset mjeseci nakon nemilog događaja, tek u decembru 2023. godine!
Napominjem da je Milan Blagojević sin glavne okružne tužiteljice OJT Bijeljina Olge Pantić, što i jeste razlog prebacivanja ovog predmeta u OJT Istočno Sarajevo (u prilogu mejla dostavljam zvaničan odgovor Republičkog tužilaštva o ovom predmetu gdje je to i navedeno).
Naglašavam da je ovaj izvještaj podnesen , a ne odmah nakon 6. februara 2023. godine kada se desio nemili događaj niti je tada obaviješten dežurni tužilac OJT Bijeljina, a u vezi nasilja u porodici koje je Milica Blagojević prijavila 6. marta 2023. godine i kada je obavljen uviđaj na licu mjesta u stanu u Ulici Baje Stanišića u Bijeljini

 

online