Vulkanizeri imaju pune ruke posla: Velike gužve zbog zamjene guma :: zoricakusmuk.info ::

Vulkanizeri imaju pune ruke posla: Velike gužve zbog zamjene guma


Zimska oprema za auta od 1. aprila zakonski nije neophodna, čemu svjedoče i velike gužve kod vulkanizera, jer su građani uveliko počeli sa zamjenom zimskih guma za ljetne.

Naime, obavezno posjedovanje zimske opreme za automobile u Bosni i Hercegovini zakonski je propisano od 1. novembra do 1. aprila, za sva putnička i motorna vozila, a sada je potrebno pripremiti vozilo za ljetne uslove vožnje.

Da biste vožnju u ljetnim uslovima učinili što udobnijom i sigurnijom, a ujedno izbjegli skupe kvarove, važno je izvršiti adekvatne pripreme, a da građani svoja vozila pripremaju za ljetnu sezonu, potvrđuju iz vulkanizerske radnje "Jović" iz Banjaluke, gdje ističu da su gužve uveliko počele.

"S obzirom na to da zimske gume više nisu obavezne, primjetan je veći broj mušterija", kazali su iz ove radnje za "Nezavisne novine."

Kako dodaju, većina građana ima svoje gume od prethodne godine, ali ima i onih koji kupuju nove.

Mila K. iz Prijedora kaže da je ove godine odlučila da prije zamjene guma kupi četiri nove ljetne gume, jer, kako kaže, važno joj je da ima dobre i sigurne gume.

"Imam malu bebu koju svaki dan vozim u vrtić te mi je bitno da ove godine imam nove gume za koje znam da su sigurne", rekla je ova Prijedorčanka, dodajući da želi što prije da promijeni gume.

"Prošle godine su u periodu zamjene guma gužve kod vulkanizera bile velike, sad sam odlučila da što ranije promijenim gume ", kazala je ona.

U "Kemoimpex" servisu automobila u Banjaluci kazali su za "Nezavisne novine" da su zamjene zimskih guma za ljetne uveliko počele, a kako dodaju, građani većinom kupuju ljetne gume.

"Sezona je počela nedavno, a ljudi koji kod nas dolaze sve češće se odlučuju da kupe sve četiri nove gume, ali naravno da ima i onih koji kupuju samo po dvije nove gume", kazali su iz ovog servisa.

Iz vulkanizerske radnje "Stanić" iz Prijedora za "Nezavisne novine" ističu da je u ovom periodu gužva očekivana.

"Naravno da ima gužve, uvijek prvo kupuju građani koji imaju novca, odnosno oni uvijek idu na to da sve na vrijeme završe", kazali su oni.

Kako dodaju, građani su sa zamjenom guma počeli od marta, međutim, kako navode, zamjena u martu ove i prošle godine se razlikuje, odnosno ove godine je u tom periodu bila manja potražnja.

Kako oni navode, cijene se nisu mnogo mijenjale u odnosu na prošlu godinu.

"Cijene ljetnih guma su malo više nego prošle godine, ali to nije ništa značajno", kazali su iz ove vulkanizarske radnje.

Ivan K. iz Banjaluke ističe da je već jednom išao kod vulkanizera da zamijeni gume, ali je zbog gužve naručen za narednu sedmicu.

"Dogovorili smo se da dođem sljedeće sedmice, jer u radnji u koju idem ne mogu stići ove, bitno mi je da zamijenim zimske gume da ih previše ne trošim, jer sam ih kupio ove sezone", kazao je ovaj Banjalučanin.

Nezavisne

 

online