Kancelarije Republičke stranke Srpske i na Palama – mladost, znanje i privreda kao temelj budućnosti! :: zoricakusmuk.info ::

Kancelarije Republičke stranke Srpske i na Palama – mladost, znanje i privreda kao temelj budućnosti!


Republička stranka Srpske /RSS/ otvorila je kancelarije na Palama, a riječ je o osmom opštinskom odboru na teritoriji Republike Srpske koji je osnovala ova partija čija je centrala u Bijeljini, nastavljajući tako da novu političku energiju zasnovanu na mladosti, znanju i stabilnoj privredi, širi i na druge opštine i gradove i pozicionira se kao važan faktor odlučivanja.
Predsjednik RSS Slavenko Ristić rekao je prisutnima da mu je drago što se našao među čestitim Paljanima i ponosnim Romanijcima, te da su Pale kolijevka Republike Srpske.
- Ovdje su nastajale i razvijale se institucije Republike Srpske i zato će se RSS snažno zalagati za donošenje novog Ustava u kome će Pale dobiti status prestonice Republike Srpske. To znači da će dio republičkih institucija biti vraćen ovdje, što će za Pale i grad Istočno Sarajevo značiti mnogo u svakom pogledu. Ovdje je potrebno završiti izgradnju započetog Muzeja Republike Srpske, republičke institucije koja će našu djecu učiti o tome gdje je, kako je nastala i kako je odbranjena Republika Srpska i naša sloboda – naveo je Ristić.
On je istakao da je Republička stranka Srpske opredijeljena da očuva ono što je stvarano 1992. godine na Palama, kao i da aktivira privrednike i omladinu koja je ključ budućnosti.
- Ovo nisu laka vremena. Pred našim očima nastaje nova geopolitička slika svijeta, koja svakodnevno utiče i na naše živote. Zato nam treba i pameti i mudrosti, ali i hrabrosti i srčanosti da sačuvamo našu slobodu i Republiku Srpsku. Kao vlasnik Tehničkog remonta Bratunac mogu da kažem da ni TRB-a, ni naših poznatih proizvoda poput „Despota“ i „Vihora“ ne bi bilo, između ostalog, bez Mašinskog fakulteta Istočno Sarajevo i svršenih studenata koji danas rade kod nas – naglasio je Ristić.
On je dodao da otvaranje kancelarija RSS na Palama pokazuje da ova politička stranka nije ničiji privjezak, ali da čvrsto stoji uz odbranu institucija i predsjednika Srpske koji su pod konstantnim pritiscima i napadima.
Za povjerenika Opštinskog odbora Pale Republičke stranke Srpske izabran je Siniša Lasica, koji je poručio da mu je drago što se našao u ovoj ulozi i da RSS Pale ima velike planove.
- Za mjesec dana održaćemo izbornu skupštinu, napraviti veće druženje za Paljane i svi su dobrodošli – poručio je Lasica.
Otvaranju kancelarija Opštinskog odbora Pale prisustvovali su predstavnici rukovodstva Opštine, političkih partija sa Pala, privrednici, te predstavnici javnog i društvenog života.

 

online