Bijeljina: Vladika Fotije služio liturgiju povodom hramovne i gradske slave :: zoricakusmuk.info ::

Bijeljina: Vladika Fotije služio liturgiju povodom hramovne i gradske slave


Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služio je u Bijeljini Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog velikomučenika Pantelejmona povodom hramovne i gradske slave, poručivši vjerujućem narodu da treba živjeti u zajedništvu, a prevazići stranačke podjele.

Vladika Fotije je rekao da i danas u crkvi Svetog Pantelejmona ima mnogo ljudi, rasa i kultura koji imaju jednu vjeru, pravoslavnu, koja ih ujedinjuje u jedno tijelo Duha svetoga, tijelo samog Hrista.

On je dodao da je zato pravoslavlje vaseljensko, a tvorci novoga svjetskog poretka su dobro prepoznali da to može da za njih bude problem.

- Pravoslavlje je, u stvari, jedan blagodatni svJetski poredak u istoriji čovječanstva. Ono sabira sve ljude i sve narode i sve zajednice u jednu zajednicu crkve Božije, tijela Hristovoga i nadilazi i ono što je zemaljsko i ono što je nacionalno, uzvodi sve ka nebeskom. Zbog svega ovoga nije čudo što globalisti ustaju na pravoslavlje, jer teže da preuzmu kompetenciju od pravoslavlja - rekao je episkop Fotije.

 

online