Gradonačelnik zabranio rad nedjeljom, a u njegovom rodnom selu radi market Nešković :: zoricakusmuk.info ::

Gradonačelnik zabranio rad nedjeljom, a u njegovom rodnom selu radi market Nešković


Market u vlasništvu Dragana Neškovića, u Gornjem Crnjelovu  radio je u nedjelju 25. juna 2023, što je u suprotnosti sa odlukom Gradske uprave Bijeljina o proglašavanju nedjelje kao neradnog dana za rad trgovina na području grada.



Ova Neškovićeva u Gornjem Crnjelovu, prema pouzdanim informacijama, nije registrovan kao dragstor, pa time nema ni dozvolu za rad nedjeljom i praznicima  od 00 do 24 , što je uslov za izuzimanje od  Petrovićeve Odluke.

Dokaz da je market radio u nedjelju, je i fiskalni račun za kupljeni artikl izdat u 13 časova i 58 minuta, ali tek nakon izričitog zahtjeva kupca. 



Na interesovanje zašto rade i nedjeljom, radnica je odgovorila da je takvo uputstvo dobila od nadređenih.


„Nama je rečeno da radimo,“ glasio je  odgovor.

Odjeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave Bijeljina je, u  ponedjeljak 26. juna, podnijeta prijava sa pismenim obrazloženjem, uz priložen fiskalni račun i zahtjev da tržišni inspektori izvrše kontrolu u ovom objektu. Eventualno uništenje primjerka računa koji ostaje u fiskalnoj kasi i drugih dokaza povlači druge odgovornosti.



Prema dostupnim informacijama i svjedočenjima, ovo nije prvi put da marketi Nešković krše naredbu o neradnoj nedjelji koju je potpisao gradonačelnik 

Ovaj put je to učinjeno u Petrovićevom rodnom selu, u kojem gradonačelnik, koji se hvali odlukom o proglašenju neradne nedjelje,  ima porodičnu  kuću i mogao je, ako ne i morao, imati saznanja o ovakvom ponašanju.

Iako se sve dešava  bukvalno ispred njegovih očiju Petrović  se ponaša kao da to nikada nije vidio ili čuo? 

Nešković DOO je za identično ponašanje, već plaćao kazne od više hiljada maraka, ali je očigledno da  mu one ne znače mnogo.

Da li gradonačelnik Ljubiša Petrović ne smije ili neće da se oglasi po ovom pitanju?  Zašto on sam nije podnio prijavu? Ili to znači da njegova odluka, ipak, nije ista za sve?

 

online