Zvaničnici Srpske čestitali Vidovdan - krsnu slavu Vojske Republike Srpske :: zoricakusmuk.info ::

Zvaničnici Srpske čestitali Vidovdan - krsnu slavu Vojske Republike Srpske


Zvaničnici Srpske čestitali su vojnicima Vidovdan - krsnu slavu Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je krsnu slavu Vojske Republike Srpske /VRS/, ističući da je Vidovdan datum koji u srpskoj istoriji predstavlja sinonim za velika stradanja srpskog naroda, ali i izvojevane pobjede svih hrabrih pripadnika VRS koji su živote dali za slobodu.

"Zbog toga im dugujemo vječnu zahvalnost i sjećanje na njihovu žrtvu koja nas trajno obavezuje da čuvamo i branimo našu Republiku i ostavimo u nasljeđe budućim generacijama", poručio je Dodik.

On je naglasio da je Vojska Republike Srpske u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu hrabrošću i odvažnošću ponosno čuvala Republiku Srpsku, njenu teritoriju i srpski narod.

Nastavljajući da baštini tradiciju Vojske Republike Srpske, istakao je Dodik, Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk predstavlja garant opstanka Republike Srpske i srpskog naroda i očuvanja mira i stabilnosti.

"U ime građana Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka. Duboko uvjeren da ćemo i u budućnosti nastaviti da njegujemo tradiciju, želim vam srećnu krsnu slavu, da je proslavite svečano i dostojanstveno. Želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i ličnu i porodičnu sreću", naveo je Dodik u čestitki, koju je uputio komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka brigadiru Sretenu Miloševiću, oficirima, podoficirima kao i svim pripadnicima ovog puka.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je Vojska Republike Srpske, čiju tradiciju s ponosom baštini Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga BiH, dala ključni doprinos u očuvanju srpskog naroda i odbrani prava da ostane i opstane na svojim ognjištima.

"Vidovdan, kao jedan od najvećih i najsvetijih praznika srpskog naroda, obavezuje da sa velikom zahvalnošću i poštovanjem čuvamo uspomenu na sve borce koji su za slobodu položili živote i dali dijelove tijela", istakla je Cvijanovićeva u čestitki koju je povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Srpske, uputila komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka brigadiru Sretenu Miloševiću, svim pripadnicima ovog puka i nekadašnjim borcima Vojske Republike Srpske.

Ona je istakla da je uloga Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka da čuva od zaborava svijetlu tradiciju srpske vojske i da, posvećeni miru i stabilnosti, odgovore na sve profesionalne izazove.

"Povodom krsne slave Vojske Republike Srpske, upućujem vam najiskrene čestitke, sa željom da svaki naredni Vidovdan obilježavate u još boljoj, snažnijoj i prosperitetnijoj Republici Srpskoj", navedeno je u čestitki srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku povodom Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske komandatu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka brigadiru Sretenu Miloševiću, oficirima, podoficirima, vojnicima Trećeg pješadijskog puka, kao i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

- U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime upućujem vam srdačne čestitke povodom Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske. Vidovdan je sveti srpski praznik, jedan od najvećih i najvažnijih praznika koji duboko prožima biće srpskog naroda, kao izraz vjekovnih slobodarskih težnji - naveo je Višković.

On je istakao da se na Vidovdan, koji je i krsna slava Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, s ponosom sjećamo herojskog puta Vojske Republike Srpske, koja se u najtežim vremenima iskušenja za naš narod, borila i odbranila i sačuvala Republiku Srpsku i njeno stanovništvo.

- Sa zahvalnošću i poštovanjem čuvamo uspomenu na sve stradale borce, heroje, koji su položili svoje živote u odbrani Republike Srpske i slobode u kojoj danas živimo. S uvjerenjem da ćete, kao i do sada, s predanošću nastaviti da čuvate i njegujete tradiciju Vojske Republike Srpske i dalje pronosite slobodarski duh srpskog naroda, još jednom vam čestitam krsnu slavu i želim mnogo ličnih i profesionalnih uspjeha u budućem vremenu - navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske.

Glas Srpske

 

online