Dodik se sastao sa Šapićem u Banjaluci; Srpska ponosna na snagu Srbije :: zoricakusmuk.info ::

Dodik se sastao sa Šapićem u Banjaluci; Srpska ponosna na snagu Srbije


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem koji boravi u zvaničnoj posjeti Banjaluci povodom Dana grada.

Dodik je izjavio da je Republika Srpska ponosna na snagu koju pokazuje Beograd kao grad i Srbija kao država, te naglasio da bratski odnosi Banjaluke i Beograda trebaju biti nastavljeni.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem, Dodik je rekao da se Banjaluka, kao i Beograd, širi i napreduje u svakom pogledu i da su oba grada poželjne destinacije za život.

- Beograd doživljavamo svojim gradom, radujemo se napretku pod vođstvom gradonačelnika Šapića, koji je veliki prijatelj Banjaluke i Republike Srpske - istakao je Dodik.

Gradonačelnik Beograda poručio je da je ovaj grad prijestonica cjelokupnog srpskog naroda, ali i grad koji je otvoren za ljude svih nacija.

- Beograd je grad u kojem živi skoro dva miliona ljudi i njegova uloga na ovom prostoru je daleko veća od prosečnog grada - rekao je Šapić.

Istakao je da se u Banjaluci i Republici Srpskoj osjeća kao kod svoje kuće, te ocijenio da je posljednjih 20 godina Dodik mnogo učinio za narod na području Srpske.

Šapić je rekao da će Banjaluka i Republika Srpska biti pozvane da sa svojim turističkim organizacijama učestvuju 13. i 14. maja na manifestaciji "Beogradski dani porodice".

Od 18 časova, u okviru obilježavanja Dana grada Banjaluke, biće održana svečana akademija u Sportskoj dvorani Borik.

RTRS


 

online