Cvijanović sa predsjednikom Kube, pozvala ga da dođe u BiH :: zoricakusmuk.info ::

Cvijanović sa predsjednikom Kube, pozvala ga da dođe u BiH


Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Havani sa predsjednikom Republike Kube Miguelom Diazom Kanelom.

Sagovornici su konstatovali da je zvanična posjeta Cvijanovićeve Republici Kubi prvi i važan korak u pravcu unapređenja bilateralnih odnosa dvije strane.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri inostranih poslova, javnog zdravlja i spoljne trgovine i investicija Kube, ocijenjeno je da BiH i Kuba nemaju otvorenih pitanja, te da to treba da bude snažan podstek ka jačanju saradnje u oblasti zdravstvene zaštite, nauke, poljoprivrede i turizma.

Predsjednik Republike Kube izrazio je zahvalnost za podršku BiH Rezoluciji Ujedinjenih nacija kojom se poziva na ukidanje embarga Kubi.

Ovom prilikom, Cvijanovićeva je upoznala sagovornika sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH. Cvijanovićeva je pozvala predsjednika Republike Kube u zvaničnu posjetu BiH, istakavši da postoji dobra volja i opredijeljenost ka jačanju saradnje i prijateljskih veza sa Kubom.

Nezavisne

 

online