Đurđević: Gradonačelnik ne preza ni od čega da spriječi volju naroda :: zoricakusmuk.info ::

Đurđević: Gradonačelnik ne preza ni od čega da spriječi volju naroda


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović podnio je krivične prijave protiv predsjednika Skupštine grada i sekretara Aleksandra Đurđevića i Dejana Blagojevića zbog, kako je navedeno, sumnje da su "neovlašćeno upotrebljavali pečate". Petrović u prijavi tvrdi da je Blagojević 28. februara neovlašteno preuzeo dva pečata", jedan od Skupštine grada i drugi skupštinske Stručne službe.

Đurđević je poručio da su optužbe neosnovane.

- Skupštinski pečat je važan iz razloga što je članom 2 tačka 3 pravilnika o načinu sprovođenaj opoziva gradonačelnika predviđeno da komsiija u svom radu koristi pečat Skupštine grada jer se radi o ad hok komisiji koju je formirala Skupština grada. Znači sva akta komisije, glasački listići i sve ostalo u radu komisije mora biti pečatirano pečatom Skupštine grada kako je navedeno ovim pravilinikom.  Ovo je još jedan dokaz da gradonačelnik ne preza apsolutno ni od čega da spriječi da dođe do izražavanja volje naroda - istakao je Đurđević.

Gradonačelnik je u toku ove sedmice pokušao Skupštini grada oduzeti Skupštinski pečat, u čemu smo ga Sekretar Skupštine i ja spriječili, i to je jedini razlog zašto je podnesena ova krivična prijava.

Opširnije: https://t.co/k58xBaXnUOhttps://t.co/RtmaTUF11W pic.twitter.com/PmA9tnWi4Q

— Aleksandar Đurđević (@Aleks_Djurdjev) March 3, 2023


RTRS

 

online