Novitović: Spasioci iz Srpske misiju ispunili časno, ponosno se vraćaju kući :: zoricakusmuk.info ::

Novitović: Spasioci iz Srpske misiju ispunili časno, ponosno se vraćaju kući


Specijalistički tim za traganje i spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske vraća se iz Turske gdje je prethodnih dana boravio i zajedno sa predstavnicima Uprave za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) učestvovao u akcijama spasavanja nakon zemljotresa koji su 6. februara pogodili jug ove zemlje. Spasioci su ponosni i zadovoljni onim što su uspjeli uraditi i koliko su uspjeli pomoći Turskoj nakon razornih zemljotresa.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović izjavio je da je njihova spasilačka misija u Turskoj završena, te da su pripadnici specijalističkog tima za traganje i spasavanje krenuli u BiH.

Prema njegovim riječima zdravstveno stanje svih pripadnika je zadovoljavajuće i stabilno. Naglasio je da je svima mnogo značilo spašavanje djevojčice ispod ruševina 152 časa nakon zemljotresa.
 
-Spašavanje djevojčice je dalo dodatnu energiju i motivisalo pripadnike Republičke uprave civilne zaštite tako da se ponosno vraćamo u Republiku Srpsku. Ispunili smo svoju misiju časno - rekao je Novitović.

​Glas Srpske


 

online