MILAN NOVITOVIĆ NA ČELU TIMA SPASIOCA IZ RS KOJI SU U MISIJI U TURSKOJ - ČINE SVE NAPORE DA SPASE LJUDSKE ŽIVOTE :: zoricakusmuk.info ::

MILAN NOVITOVIĆ NA ČELU TIMA SPASIOCA IZ RS KOJI SU U MISIJI U TURSKOJ - ČINE SVE NAPORE DA SPASE LJUDSKE ŽIVOTE


Pod vođstvom v.d. direktora  Republičke civilne zaštite Milana Novitovića, Specijalistički tim za traganje i spasavanje iz ruševina RUC-a RS i dalje boravi u Turskoj gdje se dogodio zemljotres sa stravičnim posljedicama. 
 
Pripadnici specijalističkog tima za traganje i spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, koji su upućeni u misiju u Republiku Tursku su u dobrom zdravstenom stanju. Preduzimaju sve lične i kolektivne mjere bezbjednosti, i brinu se o međusobnoj bezbjednosti prilikom obavljanja poslova na terenu. 

Prema izjavama pripadnika specijalističkog tima za traganje i spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, situacija na terenu je izuzetno teška, ali međusobnom saradnjom u timu uspjevaju da prevaziđu složenost situacije na terenu. 

Spasioci iz Republike Srpske imaju dobru logističku podršku i stalnu komunikaciju sa menadžmentom uprave, koji se brine o svim njihovim potrebama. 

Spasioci iz Republike Srpske imaju apsolutnu podršku predsjednika Republike Srpske, na čemu su zahvalni predsjedniku Miloradu Dodiku, ali i Vladi RS. 

“Menadžment Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske zahvaljuje se Vladi Republike Srpske kao i svim institucijama Republike Srpske i građanima Republike Srpske koji daju podršku Specijalističkom timu za traganje i spasavanje iz ruševina Republike Srpske i koji se saosjećaju sa stanovništvom Republike Turske koje je pogodila ova strahovita nesreća”, izjavio je Milan Novitović, koji predvodi 30-tak spasilaca iz RS u Turskoj.

 

online