Dodik: Bez srpskih boraca i žrtva ne bi bilo Republike Srpske :: zoricakusmuk.info ::

Dodik: Bez srpskih boraca i žrtva ne bi bilo Republike Srpske


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radanu Ostojiću i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i 219 godina od Prvog srpskog ustanka, te istakao da se ovi važni datumi u istoriji srpskog naroda ne smiju zaboraviti.

Dodik je naglasio da su uloga srpskih boraca i žrtva koju su oni podnijeli s ciljem očuvanja Republike Srpske nemjerljivi, jer bez njihove borbe, hrabrosti, junaštva i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda.

"Zbog toga nikada ovaj važan datum u istoriji našeg naroda ne smije da se zaboravi, a dužnost i obaveza svih nas je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i s posebnim poštovanjem njegujemo sjećanje na borce koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo", naveo je Dodik u čestitki.

On je naveo da se borcima duguje poštovanje i zahvalnost, a da posebno institucije Republike Srpske moraju da učine sve kako bi porodicama poginulih boraca, preživjelim borcima i ratnim-vojnim invalidima omogućile bolji život i ostvarenje svih prava koja zaslužuju.

Nezavisne

 

online