Mještani Novih Dvorova prijete blokadom puta – Iz dana u dan, situacija se pogoršava :: zoricakusmuk.info ::

Mještani Novih Dvorova prijete blokadom puta – Iz dana u dan, situacija se pogoršava


Mještani Novih Dvorova, tačnije ulice Majevičkih brigada prijete blokiranjem puta. Razlog su, gotovo pa nemogući uslovi života zbog kako kažu, ne rupa, nego kratera kojima svakodnevno uništavaju automobile. Odlazak na mjesno groblje, postao je umjetnost.

“Iz dana u dan, situacija se pogoršava iz razloga što sve više ljudi koristi ovaj put. Izgleda da se kod nas ništa ne može uraditi bez nekih radikalnih poteza”, priča mještanin Dragiša Šuvajla.



“Ovdje je nemoguće proći. Mi ne tražimo taj put, nije to lokalni put, ovo je javni put. Ne možemo ga mi raditi. Vidimo neke komentare, poput što vi ne uradite? Ne možemo mi, ovo nije naša ulica, nego je javni put koji svi koriste. Groblje je ovdje, ako su dali upotrebnu dozvolu dužni su da održavaju. Šta bi se desilo da sutra padne pola metra snijega, kako bi se organizovala sahrana? Ovdje mogu samo terenska vozila proći”, kaže Žarko Gligorević.

O svojim mukama pisali su gradonačelniku i Gradskoj upravi. Odgovora nije bilo. Nema ga ni sada. Građani su na ovakvo ponašanje i odnos prema njima ogorčeni, kaže predsjednik MZ.



“Mi samo gledamo Gradsku upravu, gradonačelnika i njegove saradnike koji očigledno ne rade ništa. Ovo je lokalni put koji trebaju oni da održavaju. Ja sam još 31. avgusta podnio zahtjev, da je ovo prioritet, da neko izađe, da provjeri, da vidi na koji način se ovo može riješiti. Niko nikada me nije kontaktirao”, rekao je Srđan Ljuboja.

Do sada je put nekoliko puta godišnje, sanirala lokalna firma. Ovoga puta je i to izostalo. U Novim Dvorovima je oko 508 kuća, uglavnom izbjeglog stanovništva. Ukoliko do 25. februara ne bude riješen problem, najavljuju radikalne mjere i blokadu puta.

ATV

 

online