Višković-Hloben: Slovačka otvara počasni konzulat u Banjaluci :: zoricakusmuk.info ::

Višković-Hloben: Slovačka otvara počasni konzulat u Banjaluci


Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je danas, u Banjaluci, u nastupnu posjetu ambasadora Slovačke Republike, Romana Hlobena.

Hlobek je izrazio punu podršku poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i čestitao je Viškoviću na brzom formiranju vlasti u Republici Srpskoj.

Višković ke upoznao je Hlobena sa ključnim reformskim mjerama koje su u programu rada Vlade Republike Srpske, s posebnim akcentom na mjere i projekte koji doprinose razvoju privrede i unapređenju ekonomije.

- Na sastanku je razgovarano o poboljšanju spoljnotrgovinske razmjene Republike Srpske i Slovačke, te dogovorena zajednička posjeta komaniji "Celeks", uspješnom primjeru investicije Slovačke Republike u Republici Srpskoj - saopšteno je iz Vlade Srpske.

Ovom prilikom je istakuto da je opredjeljenje omogućiti da se što više kompanija i privrednika iz Slovačke ulaže u Republiku Srpsku, vodeći se pozitivnim iskustvima kompanije "Celeks".

S ciljem razvoja dobre ekonomske i privredne saradnje, Vlada Slovačke donijela je odluku da otvori počasni konzulat u Banjaluci i Vlada Republike Srpske daće punu podršku ovoj odluci slovačke Vlade, cijeneći da će tako dodatno unaprijediti dobre privredne i ekonomske odnose Slovačke Republike i Republike Srpske.

Višković je Hlobenu poželio uspješan diplomatski mandat i izrazio uvjerenje u nastavak dobre saradnje Slovačke i Republike Srpske.

RTRS


 

online