Posvađana braća iz Zvornika ulaze u Narodnu skupštinu :: zoricakusmuk.info ::

Posvađana braća iz Zvornika ulaze u Narodnu skupštinu


Braća Kostadin i Dragomir Vasić iz Zvornika, iza kojih je poduža politička karijera, osvojili su mandate u Narodnoj skupštini kao kandidati Ujedinjene Srpske i SDS-a tako da je na pomolu zanimljiva situacija, ali i diskusije u budućem sazivu republičkog parlamenta ako zadrže pozicije.

Kostadin, vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS, koji je bio poslanik u sazivu republičkog parlamenta na izmaku, a kome je Centralna izborna komisija (CIK) oduzela mandat, kao kadar Ujedinjene Srpske, osvojio je 3.553 glasa što ga je dovelo na prvo mjesto među kandidatima stranke u sedmoj izbornoj jedinici u Srpskoj.

Dragomir se, s druge strane, vraća u poslaničke klupe u kojima je bio od 2014. do 2018. godine i to kao kadar SDS-a.  Za njega je 2. oktobra ove godine glasalo, prema trenutnim i nepotpunim podacima, 3.724 birača. To je 2.500 više glasova od broja koji je skupio drugoplasirani na listi SDS-a u "sedmici".
Ni jedan ni drugi, međutim, ne kriju da nisu popravili međusobne odnose nakon turbulencija s kraja 2018, odnosno nakon tadašnjih opštih izbora kada je Kostadin odlučio da pređe u Ujedinjenu Srpsku bez konsultacija sa zvorničkim odborom SDS-a na čijem je čelu upravo Dragomir.
 
Kostadin za "Glas Srpske" kaže da su zadovoljni rezultatom jer su druga po snazi stranka u regiji Birač.
- Tu smo zadovoljni, ali nismo na republičkom nivou. Očekivali smo više, a što se tiče ovih manjih političkih partija, kao što je SDS, ne računam u Birču to više. Ne zanima me da li je i ko prošao. To je lična stvar bilo koga - kazao je Kostadin.
 
SDS je, kaže, u odnosu na njih u regiji manji i "moraće još četiri godine da čekaju".
 
- Mi smo, ipak, vlast sa SNSD-om. Bože moj, više sreće drugi put - rekao je Kostadin.
 
Reagujući na činjenicu da mu je, ipak, i rođeni brat osvojio mandat, kazao je da čestita svima koji su to uspjeli.
 
- Nemam šta drugo reći. Niti sam ljubomoran ni zavidan bilo kome. Imam svoju partiju i interese, oni imaju svoje i to je to. Samo mogu da čestitam, ali i oni nama treba da čestitaju na pobjedi jer smo mi pobijedili SDS i u Zvorniku i na nivou Birča - zaključio je.
 
Dragomir, s druge strane, ne krije da su očekivali bolji rezultat, ali ni da bratski odnosi još nisu dobri.
 
- To su lične stvari u našoj porodici. Nismo, na žalost ništa riješili, a ne želim više da komentarišem ni njegov prolazak ni ništa drugo - kazao je Dragomir za "Glas".  
 
U sedmoj izbornoj jedinici su, osim Zvornika, i Osmaci, Šekovići, te Vlasenica, Bratunac, Srebrenica i Milići, a iz te regije u NSRS ide sedam poslanika.
 
SNSD će, prema računicama, imati dva poslanika, a Ujedinjena Srpska, SDS, DEMOS, SP i bošnjački blok po jednog.

Glas Srpske

 

online