U Crnoj Gori već popunjeno 80 odsto hotelskih kapaciteta :: zoricakusmuk.info ::

U Crnoj Gori već popunjeno 80 odsto hotelskih kapaciteta


Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela i već je popunjeno 80 odsto hotela, saopštila je danas v.d. generalne direktorke Direktorata za razvoj turizma Svetlana Šljivančanin.
 
Gostujući u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore, Šljivančanin je kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan.
 
“Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli”, istakla je Šljivančanin.
 
Prema njenim riječima, nadležni resor se suočio i ove godine sa brojnim problemima, a pojedini se ponavljaju iz godine i godinu.
 
“Tu su prije svega radovi na saobraćajnoj infrastrukturi. Ti radovi još traju i gužve nećemo moći izbjeći. Resor saobraćaja mora povesti računa da se radovi na vrijeme završe, kako bi naši gosti bili zadovoljni i kako se ne bi zadržavali na putevima. Neke probleme nismo uspjeli da riješimo, ali zajedničkim naporima uspjećemo da ih makar svedemo na minimum i da pružimo kvalitet više”, navela je Šljivančanin.
 
Osvrnuvši se na veliki procenat sive ekonomije u oblasti privatnog smještaja, Šljivančan je rekla da je to veliki izazov.
 
“To nam je veliki izazov, a i komunalni red. Takođe, moramo pospješiti da se na sjeveru poboljša turistička ponuda i da se i taj dio naše zemlje valorizuje”, zaključila je Šljivančanin, prenio je portal RTCG.

Atvbl

 

online