Kosta K. nastavlja da šokira: Napravio novi spisak, napisao samo dva imena :: zoricakusmuk.info ::

Kosta K. nastavlja da šokira: Napravio novi spisak, napisao samo dva imena


Kosta K. (14), koji je 3. maja prošle godine počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, odlučio je da napravi novi spisak!
 
Dječak-ubica je mjesecima prije jezivog zločina pripremao detaljan plan kako će da uđe u školu, koje oružje će koristiti, ali i ko su njegove mete, te je taj plan predočio na papir.
 
Njegovi spisi postali su viralni širom svijeta, niko nije mogao da vjeruje da jedan dečak, koji je u tom trenutku imao samo 13 godina, može da napiše imena djece, odnosno spisak za odstrel.
 
Međutim, ovoga puta se radi o nečemu totalno drugačijem.
 
“Kosta stalno izmišlja neke nove ideje i zahteve, a ovoga puta odlučio je da svima stavi do znanja ko su osobe koje želi, a koje ne želi da vidi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u kojoj se mesecima nalazi”, objašnjava izvor upoznat sa slučajem.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, on je na spisak stavio samo dve osobe!
 
“Napisao je na papiru da su njegova rođena sestra, koja je svega par godina mlađa od njega i ujak jedine osobe koje bi on voleo da vidi na klinici, odnosno u svom okruženju. On je naveo da su isključivo oni dobrodošli i da ne želi da vidi nikoga drugog”.
 
Podsetimo, Kosta K. je izvršio brutalni napad, ubivši devetoro đaka i radnika obezbeđenja, a ranio petoro dece i nastavnicu istorije u svom krvavom pohodu u OŠ "Vladislav Ribnikar".
 
Prema rezultatima istrage, dečak je 3. maja koristio dva očeva pištolja koje je uzeo iz sefa. Dodatno je pripremio četiri Molotovljeva koktela, sve to stavio u ranac i krenuo u školu, gdje je izvršio svoj krvavi pir.
 
Uzimajući u obzir preciznost i brzinu napada, utvrđeno je da je Kosta ispalio ukupno 57 metaka tokom pohoda koji je trajao svega 120 sekundi. Na ulazu u školu prvo je ubio pripadnika obezbeđenja i tri djevojčice, nakon čega je ušao u učionicu gdje je imao čas istorije. Tamo je ranio nastavnicu Tatjanu Stevanović i likvidirao šestoro djece, dok je petoro zadobilo ozbiljne povrede.
 
Policija je obavještena o pucnjavi u 8.42, kada je sam Kosta pozvao policiju nakon što je napustio učionicu.

Nezavisne

 

online