Krala lijekove iz bolnice da drogira kćerku (4) :: zoricakusmuk.info ::

Krala lijekove iz bolnice da drogira kćerku (4)


Beogradska policija uhapsila je u petak, 8. marta, Milenu R. iz Smedereva zbog sumnje da je kćerku (4) trovala sedativima, a kako se saznaje, slučaj je otkriven nakon što su majke druge djece koje su bile u sobi zajedno sa Milenom i njenom kćerkom ljekarima prijavile majku iz pakla.

“Lekari sa Instituta su rekli da su od majki dece koje su bile u sobi sa Milenom i njenom kćerkom saznali da Milena iz vitrine uzima lekove i ubacuje ih u sok i zatim daje detetu”, kaže izvor "Blica".

Kako se saznaje, flašicu su predali kolegama iz laboratorije.

Prema prvim informacijama, iz vitrine sa lijekovima nedostaje nekoliko pakovanja sedativa bromazepama i bensedina.

Majka je djevojčicu dovela u bolnicu 28. februara ove godine i rekla da joj djetetu nije dobro.

“Dete je već po prijemu u Institut bilo na neki način nedovoljno razvijeno, a neki znakovi su ukazivali na to i da je zanemareno od strane roditelja”, kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Navodno, kako prenose beogradski mediji, majka je tada ljekarima ispričala da "kćerka ne može na noge i da se cela trese".

“Na pitanje lekara da li je pod nekom terapijom, žena je negirala. Kako su dani prolazili devojčici je stanje bilo isto, pa je doktorka posumnjala na trovanje. Od devojčice su uzeli krv i urin koji su poslati na VMA. Rezultati su šokirali sve lekare na klinici. Devojčica je imala ogromnu količinu lekova za smirenje, a sumnja se da je trovana mesecima unazad. Količina ove supstance je bila pogubna i za odraslog čoveka, pa nije jasno kako je dete to sve nosilo u sebi”, kaže izvor "Telegrafa" blizak istrazi.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 30 dana zbog nasilja u porodici.

Milena je juče saslušana u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nezvanično, majka je imala prijavu policije da je zanemarivala kćerku, ali to nije dokazano.

O slučaju je obaviješten Centar za socijalni rad u Smederevu.

Nezavisne

 

online