Četiri kandidata u trci za premijera Srbije, ko ima najveće šanse :: zoricakusmuk.info ::

Četiri kandidata u trci za premijera Srbije, ko ima najveće šanse


Mandatar za sastav nove vlade u Srbiji biće poznat do kraja sljedeće nedjelje, a najozbiljniji kandidati za premijera su Miloš Vučević i Siniša Mali.
 
Međutim, u trci za premijersko mjesto su i Marko Đurić i Ivica Dačić, tvrde izvori Kurira.
 
Vučević i Mali i dalje imaju podjednake šanse da naslijede Anu Brnabić, koja je kandidat za predsjednika srpskog parlamenta. Ali kako tvrdi sagovornik ovog lista, moguća su iznenađenja.
 
Predsjednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kazao je juče za TV Pink da će se ime mandatara znati "za desetak dana, gore-dole", nakon neke od sjednica Predsjedništa SNS. Takođe ja naveo da će opozicija na beogradskim izborima "izgubiti još ubedljivije", kao i da će se ti izbori održati u vremenu od 28. aprila pa do isteka roka predviđenog zakonom.
 
“Jedno od ozbiljnih imena koje se pominje u novoj vladi, pa čak i na njenom čelu jeste aktuelni ambasador Srbije u SAD Marko Đurić. Izvesno je da se vraća iz Vašingtona i da će dobiti jednu od najvažnijih funkcija, što je i najavio nedavno šef države Aleksandar Vučić”, navodi izvor Kurira.
 
Međutim, iz okruženja šefa diplomatije Ivice Dačića navode da nije nemoguće da i on ponovo sedne u premijersku fotelju.
 
Podsjetimo, aktuelna premijerka Ana Brnabić po odluci Predsedništva SNS je kandidat za šefa parlamenta. Ona je na čelu Vlade Srbije bila od 29. juna 2017. godine, prenosi Kurir.rs.

Nezavisne

 

online