Dva učenika privedena zbog slanja prijetećih mejlova o postavljenim bombama u školama :: zoricakusmuk.info ::

Dva učenika privedena zbog slanja prijetećih mejlova o postavljenim bombama u školama


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, u saradnji sa Službom za borbu protiv terorizma, identifikovali su i pronašli dvojicu učenika jedne osnovne škole starosti 12 i 13 godina koji su, kako se sumnja, u prethodnom periodu slali mejlove da su postavljene bombe u osnovnim i srednjim školama na području Novog Pazara, kao i u jednom marketu.

Policija je sa dječacima obavila razgovor u prisustvu roditelja i o svemu obavijestila Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru i Centar za socijalni rad u ovom gradu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, protiv roditelja dječaka podnijete su prekršajne prijave zbog postojanja osnova sumnje da su učinili prekršaj propuštanje dužnog nadzora nad djetetom.

Inače, nakon prijava o postavljenim bombama, svi učenici, zaposleni i građani su evakuisani, a pripadnici policije su izvršili pregled objekata i utvrdili da je svaka prijava bila lažna.

Pripadnici policije dodatno su pojačali prisustvo u školama i zonama škola kako bi učenici i svi zaposleni bili još bezbjedniji i, kao i do sada, odmah će postupati po svakoj prijavi i, u saradnji sa nadležnim institucijama, preduzimati sve mjere i radnje.

(Nova.rs)

 

online