Italijanska premijerka u nedjelju u Srbiji :: zoricakusmuk.info ::

Italijanska premijerka u nedjelju u Srbiji


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da očekuje srdačan razgovor u nedjelju, 3. decembra sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni koja dolazi u Srbiju.

Na pitanje da li će tema razgovora biti i mogućnost da se Italija aktivnije uključi u pregovore sa Prištinom, o čemu je ranije govorila Meloni, Vučić je kazao da će i to biti tema, ali i bilateralna saradnja dvije zemlje i ekonomski odnosi.

- Italija je jedan od najznačajnijih partnera, očekujem srdačan, dobar razgovor. Hvala Đorđi Meloni što dolazi u Srbiju i to dolazi pravo iz Dubaija i to je dobra vijest za ljude u našoj zemlji. To pokazuje i kako je Srbija pozicionirana i kako ima poštovanje u svim dijelovima svijeta i vjerujem da su to važne stvari - rekao je Vučić za RTS.

On je dodao da bi 10. decembra trebalo da dođu u posjetu azerbejdžanski i bugarski predsjednik povodom otvaranja interkonektora.

- Ja neću moći da otvaram interkonektor zbog naših izbora, ali ću ih ugostiti bilateralno što je važno takođe i zbog dogovora oko gasa za budućnost, ali i zbog drugih važnih komšijskih pitanja koje imamo sa našim bugarskim partnerima - rekao je Vučić.

Tanjug

 

online