Koka-Kola se vraća na police :: zoricakusmuk.info ::

Koka-Kola se vraća na police


Iz Fortenove grupe su danas saopštili da se Koka – Kola vraća na police u hrvatskim marketima.
 
"Temeljem objave Državnog inspektorata Republike Hrvatske od 9. novembra 2023. te pisane obavijesti kompanije Koka - Kola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata o kontroli uzoraka njenih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Koka-Kola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, kompanije Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Roto dinamik i Tisak u svoje prodajne kanale vraćaju proizvode Koka Kole", saopšteno je iz Fortenove grupe.
 
Juče su stigli rezultati provedenih vještačenja Centra "Ivan Vučetić" za flašu Romerkvel kojom se otrovao mladić u Rijeci.
 
„Obavještavamo javnost kako je Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' proveo vještačenja spornih i nespornih uzoraka koja su mu dostavljena temeljem naloga Opštinskog državnog tužilaštva u Rijeci. Rezultati vještačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-hemijskim svojstvima s tekućinom iz flašice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim otopinama (pH=13,6)“, saopštila je policija.

Nezavisne

 

online