Kolaps u Beogradu: Automobili zaglavljeni u poplavi, vozači izašli na krovove :: zoricakusmuk.info ::

Kolaps u Beogradu: Automobili zaglavljeni u poplavi, vozači izašli na krovove


Snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i gradom zahvatilo je danas Beograd nešto poslije 14 časova.

Pojedini dijelovi Zemuna i Banovog Brda ostali su bez struje. U nekim krajevima grada oborena stabla ometaju saobraćaj, a na nekim raskrsnicama ne rade semafori. Na Adi Ciganliji padao je krupan grad.

Više ulica na Novom Beogradu je bilo potpljeno velikom količinom vode koja je pala u kratkom vremenu, zbog čega su se neki automobili zaglavili, a pojedini vozači, kako javljaju srpski mediji, penjali su se na provove svojih automobila..

Pred početak nevremena, gradonačelinik Beograda Aleksandar Šapić je, posle upozorenja koje je izdao Republički hodrometeorološki zavod, apelovao na gađane da ne izlaze iz kuće bez preke potrebe.

 On je, takođe, zamolio sugrađane da obrate pažnju i na stvari koje im se nalaze na terasama, ravnim krovovima, te da ih na vrijeme obezbijede i sklone.

Veliko nevrijeme koje je krenulo iz Slovenije, preko Hrvatske, stiglo je i u druge dijelove Srbije. Na društvenim mrežama pojavljuju se dramatični snimci, a udaru su se našli Ub, Lajkovac, Lazarevac, Gornji Milanovac, Čačak...

Oluja se sada usmjerila ka Banatu, javljaju mediji.

Nezavisne

 

online