Vanredno u 42 opštine u Srbiji; Obrušio se most na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva :: zoricakusmuk.info ::

Vanredno u 42 opštine u Srbiji; Obrušio se most na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva


Na teritoriji Srbije trenutno su na snazi 42 vanredne situacije zbog obilnih padavina koje su poplavila mnoga područja.

Obrušio se i drugi deo mosta u Adranima kod Kraljeva

Voda je ranije odnijela dio mosta na magistralnom putu, zbog čega je u prekidu saobraćaj Ibarskom magistralom između Kraljeva i Čačka.

- U ovom momentu vanredna situacija je proglašena u 42 grada i opštine, tačnije pet gradova je proglasilo na čitavoj svojoj teritoriji, 23 opštine na čitavoj svojoj teritoriji, a 12 opština i dva grada na dijelovima svoje teritorije - naveo je v. d. načelnika Sektora za vanredne situacije Srbije Luka Čaušić.

Na snazi su vanredne situacije za cijelu teritoriju gradova: Čačak, Loznica, Jagodina, Prokuplje, Kraljevo, Kruševac i opština Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus i Vladičin Han, Žitorađa i Blace.

Takođe, vanredna situacija je proglašena na dijelovima teritorija grada Šapca i Užica, i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac i Majdanpek.Čaušić ističe da je od jutros evakuisano 55 osoba.

Govoreći na temu situacije u Moravičkom okrugu, Čaušić je istakao da su tokom noći pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Čačku imali 91 intervenciju.

Sputnik


 

online