Vučić: Јasno je da ćemo imati prijevremene parlamentarne izbore :: zoricakusmuk.info ::

Vučić: Jasno je da ćemo imati prijevremene parlamentarne izbore


Jasno je da ćemo imati prijevremene parlamentarne izbore, samo je pitanje mjeseca kada će se oni dogoditi, rekao je predsjednik Srbije Alksandar Vučić u obraćanju građanima.

- Vjerujem da ćemo ipak pronaći sagovornike među onima koji bi trebalo da imaju više odgovornisti, ako ne, idemo na izbore - rekao je Vučić.

Istakao je da se neće na ulici birati vlast i dodao da prelazne vlade neće biti.

Naglašava da je jasno da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore i da je pitanje samo meseca kada će biti održani.

Vučić kaže da Srpska napredna stranka neće željeti novi mandat ako Ana Brnabić, podnese ostavku jer su zadovoljni radom premijerke.

- Ukoliko se to dogodi, kada istekne mjesec dana, ostaju nam ustavni rokovi od 45 do 60 dana za održavanje novih izbora. U skladu sa tim, spremni smo da se o datumu novih izbora i da li da budu sa još nekim izborima dogovaramo sa onima koji bi voleli da imaju neke gradske ili opštinske izbore, a nikako neke druge - ističe Vučić.

Naglašava da su uvijek spremni da se dogovaraju, ali da to neće biti pitanje nečije partijske volje, već pitanje razgovora svih političkih činilaca.

- Nikako neće biti mesto gdje će manjina nadjačati većinu, ali će se i većina truditi da bude veoma poštena, ozbiljna i odgovorna i da da sve od sebe da napravi neku vrstu tehničkog dogovora sa predstavnicima manjine o tome na koji način i u kom trenutku da različiti izborni procesi budu održani - kaže Vučić.

"Zahvalnost narodu na KiM, važno sačuvati mir"

Vučić je zahvalio narodu na KiM što se dostojanstveno bori za svoja prava, ističući da je važno sačuvati mir.

Vučić je naveo da je imao vrlo kompleksne razgovore o KiM i sinoć i danas, razgovarao je sa Stjuartom Pičom, nastaviće od petka do nedjelje sa Srbima sa KiM.

Građanima se prethodno obratila i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

RTRS 

online