Prvi turisti stigli u Crnu Goru, evo koliko košta iznajmljivanje suncobrana i ležaljki :: zoricakusmuk.info ::

Prvi turisti stigli u Crnu Goru, evo koliko košta iznajmljivanje suncobrana i ležaljki


Iako zvanična ljetnja sezona na Crnogorskom primorju počinje za desetak dana, mnogi građani su iskoristili visoke temperature da sunčano popodne provedu na plažama bez gužvi i velikog broja turista, čiji dolazak se tek očekuje.

Voda je odlična, topla i čista. Nakon mnogo kiše jedva smo dočekali malo sunca da se okupamo i uživamo na plaži dok još nisu počele velike vrućine i još veće gužve – rekla je Milica iz Ulcinja.

U ovaj primorski grad već je stigla i prva grupa čačanskih mališana iz vrtića u odmarilište Ovčar, a vrijeme im ide na ruku. Mnogo polemike je bilo oko ovogodišnjih cijena u ljetovalištima Crne Gore, ali one se po svemu sudeći još uvijek nisu mijenjale. Tako komplet od dvije ležaljke sa suncobranom sebi možete priuštiti za 10 evra.

– Toliko je bilo prošle godine, nije cijena rasla. Naravno nije svuda isto. Ovaj primorski dio koji gravitira ka Ulcinju, Baru i Čanju ipak je malo jeftiniji od Budve, Bečića i Boke. Za kafu vam je potrebno da izdvojite od 1.50 do 2.20 evra, za pivo od 2.30 do 3.00 evra, ručak za dvije osobe ne košta više od 12 ili 13 evra – rekao je ugostitelj iz Čanja, prenosi Blic.

Ove sezone mnogi ugostitelji su imali problem sa radnom snagom. Vrlo mali procenat Crnogoraca se odlučuje da radi sezonske poslove, stoga su prinuđeni da radnike traže u drugim zemljama. Do ove godine tradicionlano su svoj posao na primorju tražili građani Srbije i Bosne i Hercegovne, ali sada su i oni mahom izostali, jer su birali neke dalje i bolje plaćene destinacije.

Srpska Info

 

online