POPLAVE U SRBIJI Voda nosi sve pred sobom, poplavljeno više od 20 kuća, saobraćaj obustavljen :: zoricakusmuk.info ::

POPLAVE U SRBIJI Voda nosi sve pred sobom, poplavljeno više od 20 kuća, saobraćaj obustavljen


Pojedine dijelove Srbije večeras su zadesili veliki pljuskovi zbog čega je otežan saobraćaj, dok je u Kraljevu i Kosjeriću voda već počela da ulazi u domove građana.

Ništa bolja situacije nije ni u Aleksandrovcu koji je zadesila velika bujica.

Putevi i mostovi su blokirani, a voda se izliva na sve strane. Sudeći prema snimcima koji se dijele mrežama, situacija nimalo nije naivna.

Podsjetimo, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje na intenzivne padavine koje će biti praćene grmljavinom i gradom u narednih pola sata na području ka Posavini i Sremu, kao i širem području Beograda i Šumadije.

U Kosjeriću poplavljeno više od 20 kuća

Haos u Zapadnoj Srbiji i dalje ne prestaje, a nakon skoro svih gradova i opština jako nevrijeme pogodilo je Kosjerić. Usljed velike količine vode izlili su se bujični potoci i pritoke rijeke Skrapež.

– Nevrijeme koji je zadesilo našu opštinu tokom dana napravilo je ozbiljne probleme. Mjesna zajednica Brailovići je u katastrofalnom stanju, voda je prodrla u oko 20 domaćinstava, na svu sreću nema ugroženih ljudi. Na lice mjesta si stigli i pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica koje dežuraju u slučaju da je potrebna evakuacija – rekao je Žarko Đokić.

Šteta je pričinjena na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu, ali prioriteti su poplavljena domaćinstva.

Saobraćaj na magistralnom putu Kosjerić-Valjevo obustavljen

– Magistralni put Kosjerić-Valjevo je u prekidu zbog vode koja se izlila na put i presjekla saobraćaj. Mehanizacija je već na terenu kako bi što prije osposobili taj putni pravac, koji je za nas od vitalnog značaja – istakao je Đokić.

On dodaje da se u narednim satima očekuje zasjedanje Štaba za vanredne situacije, kada se očekuje i proglašenje vanredne situacije u tom dijelu opštine, prenosi Telegraf.

Srpska Info

 

online