Novi predsjednik Crne Gore odbio da koristi luksuzni automobil ''majbah'' :: zoricakusmuk.info ::

Novi predsjednik Crne Gore odbio da koristi luksuzni automobil ''majbah''


Novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odbio je da koristiti luskuzno službeno vozilo marke „mercedes-majbah“.

-Ovaj automobil je u vlasništvu Agencije za nacionalnu bezbjednost. Vozilo im je vraćeno i oni su adresa za sva dalja pitanja. Ja ga svakako neću koristiti- rekao je za podgoričke "Vjesti" Milatović.

Novinari podgoričkog dnevnika već dvije nehdelje pokušavaju da saznaju šta će biti sa vozilom koje je koristio bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ali i koja je sudbina drugog automobila, iste marke i karakteristika, koji je krajem 2020. godine razdužio nekadašnji premijer Duško Marković.

Ova dva luksuzna vozila kupila je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) krajem 2017. godine i to za gotovinu u iznosu od ukupno 1,3 miliona evra.

„Majbah“ koji je Marković koristio od 2017. godine bio je oglašen za prodaju, a kako nije bilo zainteresovanih, prije godinu je ustupljen Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore na korišćenje i prevoz stranih, štićenih ličnosti.

Radi se o vozilima proizvedenim 2017. godine od skoro 6.000 kubika i 620 konjskih snaga, sa četvoro vrata i četiri sjedišta.

„Vjesti" nisu uspele da dođu do informacija kolika je prosječna potrošnja goriva i iznos za održavanje automobila koje su koristili najviši crnogorski zvaničnici.

Tanjug

 

online