Dodik: Nikada im nećemo, ni oprostiti ni zaboraviti :: zoricakusmuk.info ::

Dodik: Nikada im nećemo, ni oprostiti ni zaboraviti


Okupljamo se ovdje, ne da se sjećamo, nego da ne zaboravimo ono što se desilo od strane zlotvora koji je naložio da se bombarduje Srbija, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Somboru, na obilježavanju Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji.

- Nikada im nećemo, što se mene tiče, ni oprostiti ni zaboraviti, bez obriza na poruke koje nam naša svetost šalje. Ne možemo da im oprostimo jer su bili bezdušni. Ne možemo da im oprostimo zato što su baš do kraja išli, ne samo da nas razore i unište, već da nas potcijene i ponize - poručio je Dodik, i dodao - Ja ne mogu da im vjerujem i nikada neću moći.

- Nikada im nećemo, što se mene tiče, ni oprostiti ni zaboraviti - poručio je Dodik.

Istakao je da se okupljamo zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da se agresija ne zaboravi i da se agresija nazove pravim imenom.

Predsjednik Srpske je naveo da smo mi narod koji je sa njihove strane nazvan kolateralnom štetom.

- Naši ljudi i naša djeca su ginuli sa traumama koje smo mogli da čujemo od porodice koja je izgubila oca, i mnogo je takvih. I onda nam ovdje dođu i kažu da treba da zaboravimo i da idemo dalje, ali oni moraju da shvate da srpski narod čine jednako i živi i mrtvi, ali i oni koji će se roditi i ovdje doći - rekao je Dodik.

Istakao je da je naša je odgovornost da se perma onima koji dolaze ponašamo odgovorno.

- Nikada se neću klanjati onima koji nam donose samo zlo. EU u koju smo vjerovali da je mjesto u koju teba da se zaputimo, danas nam samo postavlja ultimatume. Mi ne želimo Evropu ultimatuma. Da li je to njihova nemoć, ili rani znak njihove propasti, ali znam da moramo da čuvamo naš suverenitet i narodnu volju. A narodna volja je da Srbi imaju dvije držve, Srbiju i Republiku Srpsku, to je ono što moraju da nam priznaju - kazao je Dodik.

Podsjećamo, u Somboru se uz prisustvo najviših zvaničnika Srbije i Republike Srpske, obilježava Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji.

RTRS


 

online