Firma Mila Đukanovića među najvećim dužnicima u Crnoj Gori :: zoricakusmuk.info ::

Firma Mila Đukanovića među najvećim dužnicima u Crnoj Gori


Petnaest najvećih dužnika u Crnoj Gori čiji su računi u blokadi, ima ukupan dug prema povjeriocima od 311 miliona evra, što je trećina duga svih 19.000 blokiranih firmi.

Na desetom mjestu, prema podacima Centralne banke Crne Gore, nalazi se firma predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića "Global Montenegro", od koje povjerioci pokušavaju da naplate svojih 11,7 miliona evra.

Njegova firma ne duguje za porez, ali neki povjerilac je prinudnu naplatu u iznosu od 12 miliona evra aktivirao u decembru 2020. godine, kada je izborom nove Vlade Đukanovićeva partija izgubila trodecenijsku vlast.

Najveći dužnik je podgorička firma "Barać" - 82,7 miliona evra. Račun ove firme, čiji je vlasnik Jovana Barać, u blokadi je već 14 godina.

"Vektra Jakić" biznismena Dragana Brkovića duguje povjeriocima 20,6 miliona, od čega državi deset miliona. NJen račun je u blokadi sedam godina. NJegova je i "Vektra Boka" sa dugom od 12 miliona, a u neprekidnoj je blokadi četiri godine.

Među velikim dužnicima su "Montenegro duvan komerc" iz Mojkovca /bivša Fabrika duvana/ sa dugom od 10,8 miliona, a blokada traje 58 dana.

Nezavisne

 

online