Vučić: Ne odustajemo od pregovora, ne prekidamo sa Zapadom, ne uvodimo sankcije Rusiji :: zoricakusmuk.info ::

Vučić: Ne odustajemo od pregovora, ne prekidamo sa Zapadom, ne uvodimo sankcije Rusiji


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovorajući na današnjem skupštinskom zasjedanju šefu poslaničkog kluba NADA-Novi DSS-POKS Milošu Jovanoviću rekao da će biti teških situacija s kojima će Srbija morati da se suočava, ali da neće odustati od pregovora, niti prekidati odnose sa Zapado, niti uvoditi sankcije Rusiji.

- Nećemo to uraditi kao što ste rekli da hoćemo i kao što biste vi uradili, baš kao što ste slali ljude u Hag i ćutali kada su Albanci proglašavali nezavisnost Kosova - rekao je Vučić.

On je naglasio da sada nije ista situacija prije svega zbog sukoba u Ukrajini, zbog čega, kaže, zapadne sile pokušaju da što prije riješe problem na Kosovu i Metohiji.

- Moramo da napravimo dogovor sa Albancima i borimo se do kraja za naš narod, ali ni po koju cijenu nisam za to da lažna država Kosovo bude nezavisna i član UN-a - rekao je Vučić.

Jovanović je poručio da mu ne veruje iz više razloga, ali najviše zbog toga što je rekao da "KM tablice ostaju, a danas nestaju" i jer je "sto automobila svakog dana na Jarinju".

Vučić je na to replicirao da je tako nešto odlučeno još Sporazumom o slobodi kretanja iz 2011. godine.

- Otada se mučimo da nekako zadržimo Srbima KM tabllice - rekao je Vučić i dodao da nikada nikog nije obmanuo i ništa nije sakrio, već da je upravo govorio da se francusko-njemčakim sporazumom planira i implicitno priznanje Kosova.

-Ali zbog toga nikako ne treba da odustanemo od pregovora i da izgubimo investicije i 400.000 radnih mjesta i svega drugog - naveo je Vučić.

Tanjug


 

online