Petković: Zastrašujuće prijetnje Kurtija likvidacijom Srba na barikadama :: zoricakusmuk.info ::

Petković: Zastrašujuće prijetnje Kurtija likvidacijom Srba na barikadama


Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je kao zastrašujuće prijetnje i poziv na likvidaciju koje je Srbima na barikadama uputio premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, koji očigledno gubi živce pred demokratskim i miroljubivim odgovorom srpskog naroda.

"Kada znamo na šta je sve u prethodnom periodu bio spreman kako bi izazvao eskalaciju situacije na terenu, ovakve pretnje najozbiljnije shvatamo", istakao je Petković, povodom Kurtijeve izjave da uklanjanje barikada na sjeveru Kosova ne može isključiti žrtve.
 
Petković je naveo da međunarodna zajednica mora hitno da reaguje na zlokobne najave koje je Kurti uputio profesorima, ljekarima, djeci, studentima, samohranim majkama, radnicma koji na barikadama danonoćno brane svoju slobodu i ljudska prava, svoje pravo na ostanak i opstanak na ovim prostorima.
 
"Sada je kristalno jasno da njegovo protivpravno raspoređivanje dugih cevi i specijalaca naoružanih do zuba na sever Kosova nema za cilj nikakvu `mirovnu misiju`, već je direktna pretnja srpskom narodu na Kosovu i Metohiji", rekao je Petković.
 
On kaže da je očigledna nervoza Prištine jer ne uspijeva da isprovocira neodmjerenu reakciju srpskog naroda na barikadama i u svom jalovom i promašenom pokušaju kriminalizacije Srba na sjeveru Kosova sada poziva na njihovu likvidaciju.
 
"Sada se još jednom pokazalo ispravnim zbog čega je bila važna odluka naše države da uputi zahtev o povratku naših bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju i neka Kurti bude uveren, neće mu Beograd nikad dozvoliti da svoje pretnje pretvori u delo", poručio je Petković u saopštenju.
 
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da brine da uklanjanje barikada na sjeveru Kosova ne može isključiti žrtve, prenio je "Gardijan".

Glas Srpske

 

online