Poznat datum početka suđenja Branislavu Zeljkoviću :: zoricakusmuk.info ::

Poznat datum početka suđenja Branislavu Zeljkoviću


Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjaluci zakazalo je početak suđenja Branislavu Zeljkoviću, bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo RS i saučesnicima optuženim za višemilionsku zloupotrebu položaja.

Suđenje će početi 29. decembra.

Zeljković i ostali optuženi u predmetu “Korona ugovori” izjasnili su se nedavno da nisu krivi. Osim Zeljkovića optuženi su i Slavko Bojić, Sani Crljić, Saša Marković i Dragan Dubravac.

Oni se terete da su u vrijeme pandemije virusa korona zloupotrebama u javnim nabavkama oštetili RS za više od milion maraka.

Optužnica Republičkog javnog tužilaštva tereti Branislava Zeljkovića i ostale da su u vrijeme pandemije virusa korona u Republici Srpskoj zloupotrijebili položaj i oštetili budžet, odnosno novac građana Srpske za više od milion maraka.

Ukoliko se potvrde iskazi koje su pojedini optuženi detaljno iznijeli pred republičkim tužiocem tokom istrage o malverzacijama optuženog Zeljkovića i načinu na koji je uzimao novac, ovom optuženom prijeti zatvorska kazna do maksimalno 15 godina zatvora.

Zeljković se pored zloupotrebe položaja tereti i za krivično djelo primanje mita.

Ukoliko se dokaže krivica, optuženi će morati vratiti milionski iznos za koji je oštećena Republika Srpska.

MONDO/Gerila

 

online